U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Behandelwijzer

Voor al uw natuurlijke en complementaire behandelwijzen

Natuurgeneeskunde

De natuurgeneeskunde is een geneeswijze met een lange geschiedenis. Zij heeft haar wortels in de volksgeneeskunde en bestaat al zo lang als de mensheid.

Elk organisme heeft een innerlijke kracht in zich om te herstellen wanneer er zich stoornissen voordoen. In de natuurgeneeskunde werken we met dit zelfgenezend vermogen. We helpen lichaam en geest door middel van natuurlijke methoden de eigen geneeskracht te stimuleren.

In de natuurgeneeskunde gaan we ervan uit dat er nooit sprake is van een ziek orgaan, maar dat ziekte een stoornis in het gehele lichaam betekent. We spreken dan over een totale benadering van de patiënt, zowel wat betreft de diagnose als de therapie. In de natuurgeneeskunde staat de eigen verantwoordelijkheid van de mens ten aanzien van zijn ziekte en gezondheid centraal. 

Met het afnemen van een anamnese wordt een heel belangrijke eerste stap gezet in de behandeling en werkwijze van de natuurgeneeskundige therapie. Het woord "anamnese" betekent herinneren. Tijdens de anamnese worden de klachten , belevingen en ervaringen ten aanzien van fysieke, mentale en emotionele aspecten geordend. Daarnaast komen werking van orgaansystemen, ziektegeschiedenis, familiaire aandoeningen, en medicijngebruik aan bod. De werking van de spijsvertering wordt besproken. Een voedingsanamnese wordt afgenomen en mentale en emotionele aspecten zoals, slapen, concentratie en leefomstandigheden worden besproken.

Voor een eerste gesprek wordt ruimschoots de tijd genomen. Naast het gesprek geven diverse natuurgeneeskundige diagnostische methoden een mogelijke aanvulling op de diagnose. Zoals iriscopie, ontlastingsonderzoek en haaranalyse. Na het gesprek stelt de therapeut een behandelplan samen. De therapeut bespreekt dit met de patiënt, waarop een behandeling volgt.

Klik op onze specialist voor meer informatie

Cookie-beleid

Deze site maakt gebruik van cookies om informatie op uw computer op te slaan.

Gaat u akkoord?